søndag 4. november 2012

Julemesser på rekke og rad...


Så har jeg deltatt på to julemesser.....
Den første var forrige helg på Inderøya. Det var den årlige husflidsmessa som arrangeres siste helga i oktober. To dager til ende er det fullt opp av flotte mennesker med masse kreativitet. Det er helt utrolig hva folk holder på med hjemme hos seg selv, jeg er bare så vanvittig imponert!!
 
Her er min stand. Vi pleier å sette opp standen kvelden før messa begynner. I år hadde jeg med meg bror  som var på snarvisitt. Etter å ha hjulpet meg å bære inn, gikk han rundt og lot seg imponere han også... Det er jo rart da, det tar liksom litt tid å sette utover, prøve å få fram alt sammen på best mulig måte... hva skal stå sammen med hva, hvordan får vi fram de forskjellige varene best mulig....
.... og så er det den litt ekle følelsen som må være der til i morgen..... har jeg truffet med utvalget i forhold til folket som kommer, syns de det er interessant, ønsker de å kjøpe noe...

Og som i fjor så forløp helga seg slik...da jeg dro hjem på lørdag ettermiddag, så var jeg litt mollstemt, hadde ikke solgt noe særlig og følte at jeg kanskje hadde bommet litt.... Mange hadde vært borte og snakket med meg og sett på tingene jeg hadde med meg og så godt videre...

Da søndagen kom, så kom de tilbake og kjøpte det de hadde sett på dagen før. Så enden på visa er at jeg er veldig fornøyd. Det ble ei flott helg, og jeg gleder meg allerede til neste år!!!!

Det var bare å pakke sammen en del færre varer og vente på neste helg og neste messe........

......... som var i Mærehallen nå i helga. Sparbudagene stod det på skiltet, men det var bare på lørdag da....
Her fikk jeg en fin plass midt i lokalet. Hun som stod rett overfor meg, var også med på Inderøya. Hun har så mange flotte, herlige nisser at jeg kjente at jeg nesten ikke kan vente til julaften. Hun er bare råflink og kreativ ut av en annen verden, Benthe....
På Inderøya hadde jeg en plass med bord i vinkel liksom, mens jeg på Mære hadde samme mengde bord men på langs. Ved å snu det ene bordet, fikk jeg plassert et tørkestativ(!) hvor jeg fikk satt opp brødposene mer synlig. Det tror jeg virket, for jeg solgte vel nesten alle brødposene!!!

Masse mennesker kom i løpet av dagen, og en av de som jeg syns det var ekstra koselig at stakk innom, var Tone. Hun hadde handlet hos meg i fjor. Jeg fikk en mail fra henne tidligere i høst hvor hun lurte på om jeg kom og jeg svarte selvfølgelig at det skulle jeg jo. Og det gjorde hun også.... og handlet  mer... hyggelig å treffe deg igjen Tone!!

Det var kjempebra salg utover dagen, og tilslutt endte jeg opp med at jeg solgte for 100 kr mindre på Mære enn på Inderøya.

Da jeg skulle hjem, ble det tilløp til litt panikk og latter på en gang. Kanskje latteren lå ekstra langt framme fordi jeg var sliten også, jeg vet ikke..... Saken er den at når jeg kjørte utover varene på fredag kveld, så brukte jeg den ene bilen vår, nemlig en Ford Mondeo stasjonsvogn. Morgenen etter ble vi enige om at siden mann skulle ha med seg hund, så tok han Mondeoen. Jeg dro glad og lykkelig på lørdag morgen avgårde i Golf'en!!!!!!  det var ikke det at det var så mye varer å få med seg hjem, jeg hadde jo som sagt solgt bra. MEN, det var det der tidligere så positivt omtalte klesstatvet da!!!!! Det var for langt å få inn flatt i bilen, og det var for bredt til å få inn på langs.... Det endte med at jeg TRYNA det inn.  Kjørte setet helt fram og smalt igjen luka...tror kanskje at det er litt bøyd nå,men jeg måtte jo hjem da.... hehehehe.....

I morgen drar jeg til Tromsø gjennom jobb og blir til tirsdag. Da skal jeg bare gå rundt i byen og se meg om, ja etter at møtet er over selvfølgelig... skal bli litt godt å løfte blikket fra symaskina ei stund.

I dag har jeg rydda på syrommet, satt på plass det jeg har igjen av varer, og så har jeg begynt på en bestilling jeg har i fått fra svigerinne. Nye stoffer og kombinasjoner, brodering av navn, litt gulrotkakespising og nytt blogginnlegg fra sofaen........ det ble avslutningen på denne helga.

Ha ei fin uke framover, så snakkes vi plutselig!!

5 kommentarer:

 1. Artig å høre hvordan messesalget gikk. Smart med klesstativet, og det ser ut som du hadde MYE FINT å by på!

  SvarSlett
 2. Koselig med messesalg ;o) Håper du tar på regntøy når du kommer hit, for det skal visstnok bli ille utover dagen.. ellers får du KOSE deg i butikker, få no ikkje overvekt på turen hjemover..Klem

  SvarSlett
 3. Hei!
  Smart med det klesstativet,flira litt da du skulle pakke,ser bildene for meg.Stakkars deg,tenker du ble svett,bra det gjikk så noenlunde bra:-)Dere fikk flotte lokaler og muligheter til å stille ut,det er viktig på slike salg.Der eg skal være i starten av desember,er et samfunnshus,noe vanskelig å få stilt ut skikkelig,men med mange års trening vet eg råd,og eg pleier å få fin plass.Arrangørene vet eg har mye som trenger sin plass,he he!Bra salget gjikk bra,mange arbeidtimer som ligger bak!
  Beste hilsen Quiltegleder Margrethe

  SvarSlett
 4. Kjempeflott at messene gikk bra! Flotte stander du hadde også :) Artig når kunder kommer tilbake å vil kjøpe mere av det en lager. Det er ikke like greit alltid å få pakket med seg hjem det man hadde med, nei. Da blir det gjerne litt travelt, man vil hjem etter ei lang men morsom helg. Kjenner meg igjen, skal selv på messe til helga, gleder meg :-)

  SvarSlett
 5. Så fint at det går bra på messene og så mye fint du har her :-)

  SvarSlett